intohimopanijat arvioimassa

Homemade Dynamiten tuomaristossa kuplii alan kovin kärki, uuden sukupolven villistä voimasta aina perinteisen koulukunnan kunnioitettuihin Väinämöisiin. Vakijengin lisäksi turnauksen tuomaristossa nähdään vaihtelevia kasvoja aina pienpanimoiden parhaimmistosta alan arvostetuimpiin bloggareihin ja ravintoloiden edustajiin.

Homemade Dynamite tuomarit

mutta miten panot arvioidaan?

Huikea tuomaristomme kerääntyy Panimoravintola Bruuveriin jokaisen kisakuukauden ensimmäisen viikon tiistaina klo 15.00 – 17.00 arvioimaan kaikki sinne lähetetyt näytteet. Oluet pisteytetään kriteereillä: aromi, ulkonäkö, maku, suutuntuman sekä kokonaisvaikutelma. Kriteerien yhteenlaskettu pistemäärä on tuotteen kokonaispistemäärä, suurin pistemäärä voittaa, ja tasapistetilanteessa voittaja valitaan äänestämällä.

Ja päälle vielä henkilökohtainen palaute

Vaikka kaikki eivät tietenkään voi voittaa, haluamme antaa jokaiselle kotipanijalle silti mahdollisuuden kehittää omaa intohimoaan. Siksi jokainen kilpailuun oluensa toimittanut panija saa henkilökohtaisen palautteen ammattilaistuomaristoltamme. Palautteeseen sisällytetään oluen hyvät puolet sekä lisäksi vinkkejä oluen viemiseksi uudelle tasolle. Palautteessa myös kerrotaan, miten oluesi sijoittautui suhteessa muihin kilpailijoihin.

Tuomas Markkula

PÄÄTUOMARI
tuomas markkula

Jokainen, joka tietää jotain bissestä, tuntee tämän herran. Tuomas on mentorien mentori – kaiken kokenut ammattilainen, joka tekee työtään kuin huippukokki, mutta diplomi-insinöörin tarkkuudella.

Tuomas toimii Malmgårdin Panimon panimomestarina, mutta tunnetaan myös voittamattomista taidoistaan panimoalan kouluttajana. Hän on alan suurin puolestapuhuja, joka uskoo yhteiseen tekemiseen ja unelmaan avoimesta pienpanimokulttuurista.

Homemade Dynamitessa Tuomas arvioi päätuomarin asemassa olutreseptejä, sekä toimii kotipanijoiden mentorina tarjoten oman erikoisosaamisensa olutunelmiaan toteuttaville kilpailijoille.

tuomariston kuningatar
anikó lehtinen

Kaiken takana on nainen, tietenkin. Anikó Lehtinen on yksi Suomen arvostetuimmista juoma-alan asiantuntijoista, joka kirjoittaa, juontaa, toimittaa, opettaa, ja rakastaa olutmaailmaa sen kaikissa muodoissa. Ja tämä ihmenainen on muuten vielä valtiotieteiden maisteri, sekä pitelee takataskussaan kansainvälistä Beverage Guide -tutkintoa ja opettaa Lauren ammattikorkeakoulussa restonomeja.
Raimo Koljonen - Viking Malt

Malt(ti) on valttia
Raimo Koljonen

Biotekniikan insinööri harhautui jo opintojen alkuvaiheessa oluen ja maltaan maailmaan. VTT:n panimolaboratorion ja koepanimon tuoman lisäinnoituksen seurauksena siirtyminen keravalaisen lisäopin siivittämänä Lahteen ja mallastuksen pariin.
Tämä piinkova maltaan ammattilainen on viettänyt viimeiset 18 vuotta nykyisessä Viking Maltissa erilaisissa tehtävissä vakanssien vaihtuessa tuotekehitysinsinööristä mallasmestariin ja edelleen tuotantopäälliköstä panimomestariin. Raimon työpäivät kuluvat uusien mallassovellusten kehittelyssä ja niihin liittyvien testioluiden tekemisessä sekä monenlaisesta yhteistyöstä panimoiden kanssa.

NUORI KAPINALLINEN
KASPER VILLA

Nuoremman sukupolven villiä voimaa edustaa Kasper Villa – Saimaa Brewing Companyn tuotekehittelijä Bruuverin mikropanimossa. Tästä miehestä kuullaan vielä ja paljon.

VAIHTUVA
KUUKAUSITUOMARI

Homemade Dynamiten maaliskuun toinen vieraileva tuomari on todellinen monialaosaaja.
Jenni ahtiainen on porilaissyntyinen vapaa kulttuuriradikaali. Hän on mm. gTie-asustemerkin ja Deafmetal-kuulolaitekorumerkin perustaja, kolumnisti ja Nahkaamo Oy:n luova johtaja. Luova mieli joka tekee, mitä mieleen juolahtaa ja tällä kertaa maistelee, mitä suuhun solahtaa.

Kuva: Matti Piiroinen

VAIHTUVA
KUUKAUSITUOMARI

Jennin aisaparina toisena vierailevana tuomarina on Ingrid Viertola. Ingrid on Stadin Panimon baarin  ravintolapäällikkö.

SE EPÄVIRALLINEN
TUOMARI

Vaihtuvan tuomarin lisäksi kotipanijoiden parhaimmistoon sukeltaa vakibloggaajamme JaskanKaljat. Tämä humalantäyteisten unelmien estoton etsijä toimii varjotuomarina päästäen puolueettoman makuaistinsa valloilleen, ja antaen arvionsa aina kolmen kuukauden parhaimmistosta.